Gemakkelijke planten voor in jouw tuin?

Gemakkelijke planten voor in jouw tuin?

Als we het hebben over vaste planten, welke zijn dan gemakkelijk te onderhouden? Gemakkelijke planten zijn diegenen die van nature goed groeien, de tuin bedekken, weinig onderhoud vereisen, geen ondersteuning nodig hebben en zelfstandig rechtop blijven staan of buigen, afhankelijk van wat ze moeten doen. Deze planten groeien, bloeien geven zaad en sterven vervolgens af om zich klaar te maken voor een volgend jaar.

Wat maakt ze zo gemakkelijk? We hoeven ze alleen maar eind maart of begin april af te knippen, waarna ze weer kunnen groeien in het nieuwe seizoen, het hele jaar door.

Welke planten voldoen aan deze criteria? Neem bijvoorbeeld de Geraniumsoorten. Deze planten zijn gemakkelijk te onderhouden en sommige van deze planten blijven zelfs groen in de winter.

Er zijn ook veel andere soorten planten die in aanmerking komen. Bijvoorbeeld de Alchemilla mollis, ook bekend als de vrouwenmantel. Deze plant kan goed gecombineerd worden met andere planten en behoudt lang zijn aantrekkelijke uiterlijk. De Heuchera, ook wel bekend als Purperklokje is ook zo’n gemakkelijke plant.

Het zijn vooral planten die geen specifieke grondsoort nodig hebben, een gemiddelde hoeveelheid water nodig hebben en tegen een stootje kunnen.

Vaste planten hebben echter voorkeur voor zon, schaduw of halfschaduw. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het kiezen van de juiste planten voor specifieke plekken in de tuin.

Sommige vaste planten hebben de neiging om zeer snel te groeien. Ze kunnen gaan woekeren, dus we moeten voorzichtig zijn. De Persicaria, ook bekend als de duizenknoop, is bijvoorbeeld een plant waarop goed moet worden gelet. We zijn allemaal wel bekend met klimop, die zich enorm kan verspreiden door de tuin. Dat levert na een tijd weinig vreugde op.

Soms kunnen planten, die woekeren ook handig zijn. Heb je een plek in de tuin met zeer veel vervelende onkruiden, die elke keer terug komen, dan kunnen woekerende planten deze onkruiden goed onderdrukken. Dit zorgt ervoor dat er weinig onkruid groeit, wat resulteert in minder werk in de tuin. De Solidago (guldenroede) is zo'n plant die een beetje woekert en je tuin mooi bedekt.

Dit is slechts een kleine selectie uit ons assortiment op onze kwekerij in Bennekom. We helpen je graag bij het creëren van een bloeiende tuin die het hele jaar door mooi is. Onze duurzame tuinplanten zijn zorgvuldig gekweekt en passen perfect in een biologische tuin. Of je nu op zoek bent naar groenblijvende planten, bloeiende vaste planten of kleurrijke struiken, wij hebben voor elke tuin de perfecte planten.

Neem eens een kijkje bij een van onze borderpakketten of kom gerust langs op onze kwekerij in Bennekom, provincie Gelderland, en laat je inspireren door al het moois dat de natuur te bieden heeft.
Terug naar blog