Wat kun je in de winter in je tuin doen?

Wat kun je in de winter in je tuin doen?

Er zijn veel dingen die je 's winters in je tuin kunt doen, afhankelijk van het klimaat waarin je woont en hoeveel tijd en moeite je wilt steken in het onderhoud van je tuin. Hier zijn enkele voorbeelden van dingen die je kunt doen:

  • Planten beschermen tegen extreme weersomstandigheden: Dit kan betekenen het inslaan van bladeren rond de stammen van bomen en struiken om ze te beschermen tegen koude wind, of het aanbrengen van mulch rond de planten om de grond te behouden.

  • Paden sneeuwvrij houden: Als je in een gebied woont waar het sneeuwt, is het belangrijk om de paden sneeuwvrij te houden zodat je toegang hebt tot je tuin. Dit kan betekenen dat je sneeuwschop gebruikt om de sneeuw weg te halen of dat je een padenkrabber gebruikt om ijzel te verwijderen.

  • Planten verpotten: Als je planten zijn uitgegroeid aan hun huidige pot, kun je 's winters een goede tijd zijn om ze te verpotten. Dit geeft je planten de ruimte die ze nodig hebben om te blijven groeien.

  • Tuinieren binnenshuis: Als het te koud is om buiten te tuinieren, kun je ook binnenshuis tuinieren. Dit kan betekenen dat je zaait in zaaitray of kiempotten of dat je kamerplanten verzorgt.

  • Tuinonderhoud: 's Winters is ook een goede tijd om tuinonderhoud te doen, zoals het verwijderen van dode planten of het repareren van tuinmeubels. Het is ook een goede tijd om te plannen wat je in de lente wilt doen en om te dromen over hoe je je tuin wilt laten groeien.

Terug naar blog