Vlindertuin De Zindering in Tiel

De Vlindertuin in Tiel is een unieke tuin, op het dak van een parkeergarage. De strakke grasmat die er eerst lag toverde hovenier en tuinontwerper Edwin Barendrecht in 2020 om tot een zinderende Vlindertuin. In 2022 won de vlindertuin de Gelderse publieksprijs voor ruimtelijke kwaliteit.

De biodiversiteit in de stad versterken

Het zoemt er flink op los. Edwin koos namelijk voor zijn ontwerp planten die aantrekkelijk zijn voor vlinders, bijen en andere insecten. Telkens bloeien er andere bloemen die als voedsel dienen voor de vele dieren.

Planten van kwekerij Dependens

Alle 15.000 planten (exclusief de bloembollen) die in het ontwerp werden opgenomen zijn door onze kwekerij biologisch gekweekt en geleverd. Met heel veel vrijwilligers uit Tiel en omgeving zijn op fantastisch leuke dagen alle planten gepoot.

Inmiddels is de Vlindertuin een groene oase in de stad geworden. En veel meer dan alleen een tuin. Het is een sociale ontmoetingsplek voor de inwoners én een samenwerking tussen meer dan 100 vrijwilligers, de gemeente en bedrijven uit Tiel.

Wij zijn trots dat wij hebben mogen meewerken aan dit mooie project.

De planten zelf bekijken

Wil je laten verrassen door de kleuren en de geuren en de vlinders die op je afkomen? Bekijk dan de website van de
Vlindertuin. Je vindt er alle plantcombinaties met bijbehorende foto´s, door Edwin zelf gemaakt, én een filmimpressie van de Vlindertuin.

Natuurlijk is de tuin ook altijd te bezoeken. De tuin is het hele jaar geopend en is gratis toegankelijk.

Neem gerust contact met ons op